تعمیر گیربکس اتومات
سلامت گیربکس ماشین، امر بسیار مهمی برای برای یک خودرو است. اهمیت گیربکس اتومات برای موتور وچرخ های ماشین ، مثل اهمیت قلب برای بدن است.زیرا راننده به هنگام رانندگی ، برای کنترل و تنظیم سرعت خود در جاده به نسبت سرعت مجاز در اتوبان یا جاده های درون شهری، به یک جعبه دنده سالم نیاز دارد.خرابی گیربکس امری طبیعی است. ممکن است برای خودروی هر یک از شما مشکل خرابی گیربکس اتوماتیک اتفاق بیفتد. در این گونه مواقع بهترین کار ممکن این است که با تعمیرگاه تخصصی اتومبیل های خارجی تماس بگیریم و با مشاوره با یک تعمیرکار حرفه ای ، ماشین را به آن ها بسپاریم تا هر چه زودتر اتومبیل خود را سالم و بی نقص تحویل بگیریم.
برای این کار(تعمیر گیربکس) ما تعمیرگاه تخصصی اتومبیل های خارجی کارنو را به شما پیشنهاد میکنیم. تعمیرگاه کارنو، با بهره گیری از تجارب علمی و عملی و سیستم های نوین مدیریتی و بکارگیری نیروهای متخصص و مجرب، توانسته است موفقیت های متعدد و متنوعی را در زمینه تعمیرات و نگهداری ماشین های خارجی به اتمام برساند. همچنین، با در اختیار داشتن دانش فنی و آگاهی از استانداردهای روز و بهره گیری از امکانات و تجهیزات و دستگاه های پیشرفته در سطح وسیع مشغول به فعالیت می باشد.
تعمیرگاه گیربکس
تعمیرگاه گیربکس به مکانی گفته میشود که دارای تجهیزات و ابزارهای پیشرفته، تکنسین های حرفه ای و متخصص در امر تعمیرات گیربکس از تعویض روغن تا تعویض کامل گیربکس میباشد. تعمیرگاه گیربکس به صورت تخصصی در امر تعمیرات گیربکس فعالیت میکند و هرگونه مشکل و ایراد در گیربکس های دستی و انواع گیربکس های اتوماتیک را به خوبی هرچه تمامتر رفع میکند.
وقتی نوبت به مشکلات گیربکس میرسد، مشکل شما می تواند ماهیت الکترونیکی، مکانیکی، هیدرولیکی یا پیشرفت تکنولوژی باشد. تعمیرکار گیربکس به آموزش و تجربه کافی برای مدیریت پیچیدگی های گیربکس نیاز دارد. تعمیرگاه کارنو، تعمیر گیربکس را از بررسی های ساده تشخیصی تا تعمیر، بازیابی و بازسازی انواع گیربکس دستی و اتوماتیک ارائه میدهند. همچنین با مجهز شدن به جدیدترین ابزارها و تکنسین های بسیار ماهر تلاش میکند تا تجربه ای بی دردسر را ارائه دهد و خودروی شما را در کوتاه ترین زمان ممکن تعمیر کند.
تعمیرگاه گیربکس اتومات
با توجه به عملکرد گیربکس اتوماتیک، استفاده از این نوع گیربکس راحت تر و ساده تر است، زیرا نیازی به مهارت بالا در رانندگی به منظور تعویض دنده ها و درگیر کردن کلاچ ندارد. در این گیربکس که پیچیدگی های زیادی دارد، کلاچ حذف میشود و دنده صحیح و مناسب، تنها توسط خودرو انجام میشود، به این منظور که هرچه بیشتر روی پدال گاز فشار وارد کنید، دنده به طور خودکار به سمت دنده های سبک تر میرود و هرچه کمتر این پدال را فشار دهید، دنده های سنگین تر را انتخاب میکنید.
یکی از اصلی ترین دردسرهای گیربکس اتوماتیک، تاخیر در تعویض دنده است، علاوه بر این طول عمر گیربکس های اتوماتیک کمتر است و احتمال خرابی آنها بیشتر می باشد. تعمیر گیربکس اتوماتیک از هر نوعی باید در تعمیرگاه مختص و توسط افراد متخصص و حرفه ای انجام شود که برای انجام این نوع تعمیر، تخصص و مهارت دو فاکتور اصلی میباشد.
تعمیر گیربکس اتوماتیک
گیربکس اتوماتیک اغلب به یک فرآیند تعمیر نیاز دارد که پیچیده و تخصصی میباشد. اکثر گیربکس های اتوماتیک جدید به شدت کامپیوتری هستند به طوری که اولین گام تکنسین در هنگام تعمیر گیربکس اتوماتیک، استفاده از فناوری تشخیصی برای ارتباط رایانه سواری خودرو است. این فرایند کدی را تولید میکند که نشان میدهد مشکل از کجاست.
برای تعمیر گیربکس و قبل از بردن ماشین خود به تعمیرگاه سعی کنید مشکل را شناسایی کنید؛ مایع گیربکس را بررسی کنید، کامپیوتر خود را در مورد نشان دادن کدها بررسی کنید، اگر کامپیوتر هیچ کدی نداد، راهنمای تعمیر، وب سایت یا دفترچه راهنمایی را مطالعه کنید. در صورتی که هیچ یک از این مراحل به شما کمک نکرد تا مشکل را شناسایی کنید ، از یک متخصص گیربکس خبره در عیب یابی وسیله نقلیه خود کمک بگیرید. حتی اگر بتوانید مشکل گیربکس اتوماتیک را پیدا کنید، بهتر است خودروی خود را به یک متخصص در زمینه تعمیرات گیربکس اتوماتیک نشان دهید.
تعمیر گیربکس اتومات تهران
مشکلات و خرابی گیربکس اتوماتیک یکی از مهمترین عوامل خرابی خودروها میباشد. عدم مراجعه جهت تعمیر گیربکس اتوماتیک، باعث افزایش مشکلات خودروی شما میشود و باید برای جلوگیری از این مشکلات، با وجود کوچکترین ایراد و مشکل هر چه سریعتر به تعمیرگاه مراجعه کنید. تعمیرگاه بزرگ کارنو در تهران یکی از تعمیرگاه های معتبر و حرفه ای با تکنسین های آموزش دیده در زمینه تعمیر گیربکس اتوماتیک می باشد و شما میتوانید مشاوره و یا راهنمایی لازم را از کارشناسان ما دریافت کنید و یا برای تعمیر گیربکس اتوماتیک و دستی به تعمیرگاه مراجعه کنید.
تعمیر گیربکس اتومات کرج
گیربکس اتوماتیک یکی از اصلی ترین قطعات در خودرو میباشد که نقش انتقال قدرت و شتاب به چرخ ها را بر عهده دارد. گیربکس های اتوماتیک سیستم پیچیده ای دارند و تعمیر آنها بسیار مهم می باشد. مکانیکی که تعمیر این نوع گیربکس را انجام میدهد، باید آموزشهای لازم را دیده باشد و تجربه کافی و سابقه درخشانی داشته باشد. مجموعه بزرگ تعمیرگاه کارنو با داشتن کادری مجرب و تجهیزات و دستگاه های به روز و پیشرفته در کوتاه ترین زمان ممکن و هزینه مقرون به صرفه، تعمیر گیربکس اتوماتیک شما را انجام میدهد.
اگر گیربکس اتوماتیک شما به تعمیر نیاز دارد، و به تعمیرکار حرفه ای در این زمینه نیاز دارید، میتوانید به آدرس، کرج (خلج آباد)، بعد از کوچه شهید بهشتی، تعمیرگاه بزرگ کارنو مراجعه کنید.
بازار کار تعمیر گیربکس اتوماتیک
با توجه به افزایش واردات انواع خودروهای خارجی، پیشرفت تکنولوژی در انواع خودروهای داخلی و تخصصی و پیچیدگی سیستم گیربکس اتوماتیک، بسیاری از افراد علاقه دارند که به تعمیرکار حرفه ای گیربکس اتوماتیک تبدیل شوند. برای اینکه تعمیرکار ماهر شوید، شاگردی کردن نزد یک استاد یکی از مهمترین اقدامات میباشد تا با فضای تعمیرگاه، میزان علاقه خود به کار تعمیرکاری و مسئولیت های شغلی خود آشنا شوید. حتی ممکن است مکانیکی که تعمیر گیربکس اتوماتیک را انجام میدهد، ضعف های داشته باشد که در چنین شرایطی میتواند با شرکت در کلاس های عملی و تئوری گيربكس اتوماتیک، ضعف های خود را شناسایی و آنها را از بین ببرد.
علائم خرابی گیربکس اتومات
عدم توجه به علائم هشدار دهنده مانند بوی سوختن، نشت مایعات، تاخیر در درگیری و مشکلات صدا و… میتواند منجر به خرابی خودروی شما شود. انجام تعمیرات برنامه ریزی شده و پیشگیرانه با یک تکنسین حرفه ای، با تجربه و تایید شده میتواند به جلوگیری از این مشکلات کمک کند.
اگر وسیله نقلیه شما از تعویض دنده امتناع می کند، یا برای تعویض دنده تلاش میکند، به احتمال زیاد مشکلی در سیستم انتقال وجود دارد که دلیل آن میتواند مقدار کم یا نادرست مایع گیربکس باشد.
نشتی مایع انتقال، یکی از ساده ترین مشکلات انتقال برای شناسایی است. اگر در زیر خودروی خود متوجه مایع قرمز رنگ و بوی شیرینی شدید، باید سطح روغن گیربکس را بررسی کنید.
روشن شدن چراغ چک موتور روی داشبورد شما میتواند نشان دهنده انواع مشکلات جدی یا جزئی خودرو باشد. برای تشخیص نوع مشکل بهتر است آن را به یک تکنسین نشان دهید.
هنگامی که پدال کلاچ را فشار میدهید، کلاچ در حال کشیدن نمیتواند دیسک کلاچ را از فلایویل خودروی شما جدا کند. این حرکت باعث برخورد دنده ها و حرکت خودرو در هنگام تعویض دنده میشود. کشش کلاچ معمولا به دلیل خرابی مکانیکی یا جابه جایی نادرست کلاچ ایجاد میشود.
اگر هنگام تلاش برای تعویض دنده، به خصوص از پارکی به درایو، ماشین شما پاسخ نمی دهد، به احتمال زیاد در گیربکس مشکلی وجود دارد و به سرویس گیربکس نیاز دارد.
صداهای عجیب و غریبی که از حالت خلاصی از وسیله نقلیه شما شنیده میشود، نشانه مطمئنی از وجود مشکل در گيربكس میباشد. اگر خوش شانس باشید، صداها ممکن است نشان دهند که ماشین شما برای مایع گیربکس جدید آماده است که باید توسط مکانیک متخصص شسته و جایگزین شود.
در حالی که دلایل زیادی وجود دارد که چرا وسیله نقلیه شما صداهای زمزمه کردن، ناله کردن یا سر و صداهای عجیب و غریب منتشر میکند، یکی از این دلایل ممکن است مشکل در گیربکس خودروی شما باشد که تشخیص آن باید توسط تعمیرکار متخصص انجام شود.
هنگامی که بوی سوختگی شدید از ماشین خود متوجه شدید، باید هرچه سریعتر آن را به یک تعمیرکار نشان دهید. این بو میتواند نشان دهنده این باشد که گیربکس شما بیش از حد گرم شده است یا مایع گیربکس قدیمی و سوخته شده است.
سوالات متداول
آیا روغن گیربکس به تعویض نیاز دارد؟
بله، روغن گیربکس مانند روغن موتور به تعویض نیاز دارد.
سرویس دوره ای گیربکس اتوماتیک شامل چه مواردی میباشد؟
شامل تعویض روغن گیربکس، تعویض فیلتر و واشر کارتر میباشد.
چرا گیربکس زوزه می کشد؟
صدای فشار روغن، خرابی دنده ها مجموعه دنده سیاره ای و دنده های دیفرانسیل علت آن میباشد.
عمر مفید گیربکس اتوماتیک چقدر است؟
به طور میانگین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار کیلومتر دوام می آورد.
گیربکس اتوماتیک چیست؟
گیربکس ها رابط بین موتور ماشین و چرخ های ماشین هستند.گیربکس های اتوماتیک، نیروی تولید شده در موتور را به چرخ های ماشین منتقل میکنند.در کار با جعبه دنده اتوماتیک ، راننده برای تعویض دنده، نیازی به پدال کلاچ ندارد و کار تعویض دنده به صورت خودکار و اتومات انجام میشود.جعبه دنده اتوماتیک با تغییر نسبت انتقال گشتاور، سرعت و جهت را تغییر می دهد و باعث می شود خودرو با گشتاور بالا شروع به کار کند.
تفاوت گیربکس دستی و اتوماتیک چیست؟
کار با گیربکس های دستی در مقایسه با جعبه دنده های اتوماتیک سخت تر است. اما هنگام استفاده از جعبه دنده ی دستی ، راننده کنترل بیشتری در رانندگی خود دارد.راننده با درگیر کردن و آزاد کردن دسته دنده، به ماشین دورهای مختلفی می دهد و سرعت ماشین را تحت کنترل خود در می آورد. اما در سیستم گیربکس اتوماتیک کافی است که دنده را در حالت رانندگی (Drive) قرار دهید و حرکت کنید.آن وقت گیربکس با استفاده از دنده های سیاره ای، بنا به شرایط، گشتاور مناسب را انتخاب کرده و دورهای مختلفی به ماشین می دهد.جعبه دنده های اتوماتیک و دستی هر دو یک نتیجه را حاصل میکنند، اما با دو روش متفاوت.
انواع گیربکس اتوماتیک
_ جعبه دنده AMT
_ جعبه دنده CVT
_ جعبه دنده DCT
_ جعبه دنده AT
گیربکس های AMT
گیربکس های AMT که مخفف عبارت AUTOMATED MANUAL TRANSMISSION است، به معنی جعبه دنده های اتوماتیک شده می باشد. در حقیقت یک راه میانبر برای رسیدن به یک سیستم اتوماتیک با صرف کمترین هزینه می باشد.در این نوع از جعبه دنده، پدال کلاچ زیر پای راننده حذف شده است، زیرا عمل کلاچ گیری به صورت خودکار و توسط یک برنامه کامپیوتری و یک سیستم الکتریکی انجام می شود.البته راننده میتواند به صورت دستی در کار این سیستم دخالت کرده و دنده را سبک و سنگین کند.
گیربکس های CVT
کار با این نوع از جعبه دنده به صورت متغیر و پیوسته انجام می شود و به واسطه ی تسمه، دنده ها تغییر می کنند. وباعث دور گرفتن موتور اتومبیل می شوند.این شاخصه باعث شتاب پیوسته خودرو می شود.
مزایای گیربکس CVT
_ انتقال روان تر و یکنواخت تر
_ قدرت موتور و شتاب بیشتر
_ کارایی دینامیکی بهتر
_ کاهش مصرف سوخت تا 20% نسبت به گیربکس های خودکار معمولی
گیربکس های DCT
گیربکس های دو کلاچه نوع جدیدی از جعبه دنده است که به دو صورت دستی و اتوماتیک میتوان از آن استفاده کرد.به خاطر داشتن این قابلیت به این نوع جعبه دنده، نیمه اتوماتیک هم میگویند.
یک گیربکس دو کلاچه دو محور اصلی دارد که هر کدام از این محورها مخصوص تعدادی دنده هستند.یک محور که دنده های زوج بر روی آن نصب شده است و یک محور دیگر که دنده های فرد و معکوس روی آن قرار دارند.کار با این جعبه دنده به این صورت است که هنگام استفاده از دنده های یک محور محور دیگر غیر فعال است اما به سرعت آماده ی استفاده است.
در این نوع جعبه دنده امکان تعویض دنده دستی بدون کلاچ هم وجود دارد.
گیربکس های AT
در استفاده از گیربکس های اتوماتیک معمولی (AT)، به دلیل کنترل فشار روغن، سرعت از دنده های پایین تر به دنده های بالاتر تغییر می کند.و اگر حین رانندگی شتاب ماشین کم شود، جعبه دنده به دنده های پایین تر بر می گردد. و زمانی که خودرو متوقف می شود، گیربکس به صورت اتومات به پایین ترین دنده بر میگردد.در گیربکس های مدرن، عمل انتقال فشار و زمان سوئیچینگ به واسطه ی تعدادی سنسور (موتور و گیربکس) انجام می شود.در نتیجه انتقال با سرعت بیشتر و سوئیچینگ راحت تر انجام می شود.تعویض دنده از طریق فناوری هیدرولیک انجام می شود. از مزایای آن پاسخ انتقال سریع و راحتی تعویض دنده را می توان نام برد.
علائم خرابی گیربکس اتوماتیک چیست؟
_ دنده به سختی جا می رود
_ از زیر ماشین مایع نشت می شود
_ گیربکس دیر عمل کند
_ چراغ چک موتور روشن می شود
_ پدال کلاچ درست کار نمی کند
_ قدرت کافی ندارد
_ اگر ماشین روی دنده است اما حرکت نمی کند
_ اگر ماشین لرزش پیدا کرده و دور موتور را بالا می برد
_ زمانی که ماشین در حالت خلاص باشد اما سرو صدا کند
_ هنگام حرکت خودرو صدای وزوز یا دنگ دنگ به گوش برسد
_ زمانی که بوی سوختگی در خودرو حس شود
سه صدای مهم که نشانگر خرابی گیربکس هستند
زوزه کشیدن جعبه دنده
وجود ساییدگی، ناهمواری، شکستگی یا پریدگی در چرخ دنده ها، باعث ایجاد صدای زوزه می شود.اگر هنگام خلاص بودن گیربکس صدای زوزه به گوشتان رسید، احتمالا بخاطر هم راستا نبودن جعبه دنده یا وجود خلاصی اضافی دنده ها است.
سوت کشیدن و جرینگ جرینگ کردن
خشک شدن یا خرابی هر یک از بلبرینگ ها، باعث می شود که جعبه دنده به طور پیوسته سوت بکشد. لقی محورها یا هزار خاری دنده ها نیز باعث شنیده شدن صدای جرینگ جرینگ می شود.
صدای درگیری دنده
تنظیم نبودن کلاچ، تنظیم نبودن دسته دنده، خرابی ماهک، غلاف کشویی و برنجی ها ویا تعویض بی موقع دنده و انتخاب دنده ی نامناسب باعث بروز این مشکل می شود.
عوامل مخرب جعبه دنده اتوماتیک
_ خلاص کردن در شیب
_ تغییر حالت دنده در حرکت
_ تغییر وضعیت دنده در توقف های کوتاه (این حرکت موجب استهلاک بیشتر می شود)
_ شتاب گیری ناگهانی (این حرکت فشار زیادی به گیربکس وارد میکند و در بلند مدت به دنده اتوماتیک آسیب جدی می زند)
_ گاز دادن درجا قبل از حرکت (این کار باعث اصطکاک بیشتر قطعات شده و در طولانی مدت باعث خرابی گیربکس می شود)
_ قرار دادن روی حالت پارک قبل از توقف کامل (این حرکت باعث خرد شدن پین قفل کننده ی دنده می شود)
علت تقه زدن گیربکس چیست ؟
_ رنگ و شرایط روغن گیربکس (رنگ کدر و بوی سوختگی)
_ ایراد و پاره گی در دسته موتور
_ سطح روغن گیربکس پایین باشد
_ علائم نشتی در گیربکس
_ گرمایش بیش از حد گیربکس
_ لغزش گیربکس و گاز هرز خوردن ماشین
سرویس های دوره ای گیربکس اتوماتیک چه زمانی است؟
اصولا شرکت های سازنده و توزیع کننده ی این سیستم، نسبت به کیلومتر یا زمان کار کرد آن، مدت معینی را برای سرویس های دوره ای از جمله تعویض روغن، فیلتر و…… در نظر گرفته اند. برای اطلاع بیشتر شما از این موضوع ما به شما توصیه میکنیم که با تعمیرگاه تخصصی اتومبیل های خارجی کارنو به شماره 02632309466 تماس گرفته واز کارمندان مجرب این تیم کمک و راهنمایی بگیرید.
نحوه کار با دنده اتوماتیک
استارت = ترمز +سوئیچ
حرکت= ترمز+D
دنده عقب = ترمز +R
توقف طولانی =N
توقف کوتاه و چراغ قرمز= ترمز
مسیر لغزنده برفی و شنی= +1یا2
پارک کردن= ترمز+N سپس ترمز دستی و P
ساعت گیربکس چیست؟
ساعت گیربکس مرکز کنترل جعبه دنده است و محل تمامی کانال های روغن جعبه دنده در آن قرار دارد.ساعت گیربکس با استفاده تغییر فشار روغن باعث کنترل توربین می شود.در نتیجه ضریب دنده را کنترل می کند.
ضرورت تعویض صافی گیربکس
اگر صافی گیربکس را به موقع عوض نکنیم ، باعث خرد شدن باندها و كلاچ خودرو می شود و جعبه دنده را نیز خرد خواهد کرد.عمر هر صافی حدودا 60000 کیلومتر است وپس از آن باید حتما تعویض گردد.
علت گیر کردن در حالت پارک چیست؟
_ نبود برق در سیستم یا خالی بودن باطری
_ خرابی استاپ زیر پدال
_ خرابی در سلکتور
_ شکستن اهرم تعویض دنده از داخل گیربکس
علت لرزش خودرو
_ کم بودن فشار سوخت
_ خرابی دسته موتور
_ تنظیم نبودن لقی سوپاپ
_ تنظیم نبودن تایمینگ موتور
_ بکسواد کردن صفحه کلاچ ها
_ خرابی پلوس
عامل خرابی سلکتور گیربکس
خیس شدن سلکتور، اصلی ترین عامل خرابی سلکتور است.اگر پیچ هواگیری خوب بسته نشود، آب در آن نفوذ کرده و به سلکتور آسیب می زند.هنگام شستشوی موتور نیز باید آن را به سرعت با پمپ باد خشک کنیم تا آب درآن نفوذ نکند.
نتیجه گیری
استفاده از گیربکس های اتوماتیک نسبت به جعبه دنده های دستی بسیار آسانتر است و مصرف سوخت در آن کمتر است.ما میتوانیم با انجام سرویس های دوره ای به موقع از آسیب جدی قطعات گیربکس خود جلوگیری کرده و هزینه ها را به حداقل برسانیم.
من توانستم اطلاعات خوبی از مقالات شما پیدا کنم.