تعمیر سیستم ترمز خودرو های وارداتی
هر وسیله نقلیه دارای یک سیستم ترمز است که برای متوقف کردن خودرو به آن نیازمند است و باید به صورت مداوم نگهداری و تعمیر ترمز خودرو انجام شود .سیستم ترمز خودرو در ناحیه ی چرخ ها تولید اصطکاک کرده و سرعت ماشین را پایین می آورد و در نهایت متوقف میکند. اگر حواستان را جمع کنید.
احتمالا به سرعت متوجه خواهید شد، که در سیستم ترمز شما اتفاقی غیر طبیعی رخ داده است.در این صورت با مراجعه زودهنگام به تعمیرگاه ، می توانید مشکل سیستم ترمز را پیدا کرده و آن را برطرف سازید. در صورت معیوب بودن سیستم ترمز خودروی خود شما میتوانید به تیم مجرب کارنو مراجعه کنید.مکانیک های واجد شرایط تیم کارنو، سیستم شما را بازرسی کرده و در اصلاح آن به شما کمک می کنند.
شما میتوانید، با انجام بررسی های دوره ای سیستم ترمز و اجزای آن ،از پرداخت هزینه های سنگین در خدمات بعدی ترمز خودروی خود، تا حدی جلوگیری کنید.با مراجعه و همکاری با تیم کارنو با خیال آسوده رانندگی کنید.
انواع سیستم ترمز خودرو
_ سیستم ترمز مکانیکی
_ سیستم ترمز هیدرولیک
_ سیستم ترمز هوایی یا پنوماتیکی
_ ترمز مغناطیسی
_ ترمز الکتریکی
سیستم ترمز هیدرولیک
سیستم ترمز هیدرولیک یک مکانیسم ترمز است که، از روغن ترمز برای انتقال نیرو به سیستم استفاده میکنند.مایع فشار را از مکانیسم کنترل به مکانیزم ترمز منتقل می کند. سیستم های های ترمز هیدرولیک، به طور گسترده ای در چهار چرخ های کم سرعت استفاده می شود.این سیستم با نوع درام کار میکند؛ در حالی که نوع دیسکی تقریبا در همه خودروها استفاده می شود.
اجزای سیستم ترمز هیدرولیک شامل قطعات زیر هستند:
سیلندر اصلی
سیلندر یک بخش اصلی از کل مجموعه است. به عنوان یک محرک هیدرولیک با آرایش بیستون سیلندر عمل می کند.وظیفه تبدیل نیروی مکانیکی به نیروی هیدرولیک را بر عهده دارد. مایع به عنوان پدال ترمز به سیلندر اصلی فشرده و تحت فشار قرار میگیرد؛ از طریق خطوط هیدرولیک به مجموعه ترمز منتقل می شود.
پدال ترمز و اتصال مکانیکی
پدال ترمز به عنوان سیلندر اصلی عمل می کند. می توان گفت که کل مجموعه با فشار دادن پدال ترمز شروع به کار می کند.زمانی که باید بدنه ی در حال اجرا را متوقف یا کاهش دهیم به صورت دستی فشار داده میشود. با یک تماس مکانیکی کوچک ، مانند فنر که به جمع شدن پدال کمک می کند؛ بیشتر به سیلندر اصلی متصل می شود. پس از اجرای پدال ترمز سیلندر اصلی به کار می آید.
مخزن مایع هیدرولیک
این مخزن یک مخزن کوچک برای روغن ترمز است. و برای مدیریت صحیح ترمز هیدرولیک مستقیما به سیلندر اصلی متصل میشود. لازم است مقدار دقیق روغن ترمز در سراسر مونتاژ حفظ شود.گاهی اوقات به دلیل نشتی های کوچک، سطح مایع به داخل سیلندر اصلی پایین می آید. بنابراین؛ یک مخزن برای حفظ مقدار مناسب روغن ترمز در عملیات کار مورد نیاز است. روغن ترمز در صورت نیاز از مخزن به سیلندر اصلی حرکت می کند.
خطوط هیدرولیک
این خطوط لوله های توخالی فلزی هستند، که مایع ترمز با فشار بسیار بالا در آن به جریان می افتد و باعث عمل کردن ترمز می شود.
درام ترمز
مجهز به سیلندر درام و کفشک های ترمز است . قسمت های بیرونی درام، با چرخ چرخانده می شود. و قسمت درونی آن شامل کفشک و سیلندر می باشد.
سیستم ترمز مکانیکی
در کار با سیستم ترمز مکانیکی، راننده با فشار دادن پدال، نیروی مکانیکی تولید شده را با کمک یک کابل واسط، به کفشک ها منتقل می کند. توجه داشته باشید که منظور از کفشک ها همان لنت ها هستند. اما تفاوت آن، در ایجاد اصطکاک با سطح داخلی محفظه کاسه ای است که در درون آن قرار گرفته است. در حالی که لنت در نوع هیدرولیکی با سطح دیسک اصطکاک دارد.
ایراد ترمز مکانیکی
_ نداشتن توانایی لازم برای چند برابر کردن نیروی وارده به پدال
_ احتمال پارگی و خوردگی سیم ترمز
_ احتمال از کار افتادن سیم ترمز به طور کلی
سیستم ترمز مغناطیسی
سیستم های ترمز موجود از معایب زیادی مانند: تاخیر در پاسخ و نویز ناشی از قطعات مکانیکی، سایش و پارگی، ناشی از اصطکاک و تماس، عملکرد کم و اندازه حجیم رنج می بردند.در نتیجه یک سیستم ترمز الکترو مغناطیسی نسبتا ساده، طراحی و جایگزین سیستم های پیچیده شد.
در سیستم های ترمز مغناطیسی، قطعات مکانیکی سیستم های ترمز، به طور کامل با قطعات الکترونیکی جایگزین می شوند؛ در آن یک آهن ربا به رینگ لاستیک خودرو وصل شده و یک آهن ربای الکتریکی به موازات صفحه رینگ لاستیک قرار می گیرد.
حرکت وسیله نقلیه، با کنترل منبع تغذیه الکترومغناطیسی کنترل می شود. همانطور که آهن ربای الکتریکی انرژی می گیرد، مانند آهن ربا عمل می کند و سعی می کند با آهن ربا روی لبه ی لاستیک قفل شود. در نتیجه چرخش تایر متوقف می شود و عمل ترمز انجام می شود.
سیستم ترمز پنوماتیک
ترمزهای پنوماتیک یا ترمز های هوا، از هوای فشرده ی تولید شده توسط کمپرسور، و ذخیره شده در مخزن استفاده می کنند. هنگامی که اپراتور اهرم یا پدال را فعال می کند، یک سوپاپ به هوای فشرده اجازه می دهد تا به سمتی که پیستون ترمز را درگیر می کند جریان یابد. هنگامی که فشار آزاد می شود، یک فنر ترمز را جدا می کند. ترمز های پنوماتیکی روش اصلی کاهش سرعت برای کامیون ها، اتوبوس ها، تریلی ها، و قطارها هستند؛ زیرا روشی کارآمد برای توقف وسایل نقلیه بزرگ است.
سیستم ترمز الکتریکی
این نوع از سیستم ترمز، در خودرو های برقی استفاده می شود. و به سه نوع پلاگین، بازیاب انرژی و مقاومتی یارئوستاتیکی تقسیم می شود.
در استفاده از نوع پلاگین به محض استفاده از پدال، چرخش موتور برعکس شده و ترمز گیری صورت می گیرد. در استفاده از نوع دوم، به محض ترمز گرفتن، موتور الکتریکی وارد مد ژنراتوری شده و انرژی جنبشی چرخ ها را گرفته و تبدیل و ذخیره می کند. در نوع سوم از یک مقاومت متغیر در مدار ترمز استفاده می شود.
علائم و نشانه های خرابی ترمز خودرو چیست؟
_ ایجاد سروصدا به هنگام ترمزگیری صدای ساییده شدن و ضربه یا جیغ
_ سفتی بیش از حد پدال ترمز
_ پدال ترمز از حد نرمال پایین تر برود
_ ترمز ها با کوچکترین اشاره پا عمل کنند
_ روشن شدن چراغ ترمز در صفحه کیلومتر
_ کشیده شدن خودرو به یک سمت به هنگام ترمز گیری
روغن ترمز چیست؟
اگر به طول عمر سیستم ترمز خودروی خود اهمیت می دهید و از پرداخت هزینه های بالا ی تعویض ترمز عاجز هستید، نگهداری پیشگیرانه را الگوی خود قرار دهید. روغن ترمز تمام اجزای سیستم ترمز خودرو را حرکت می دهد. این روغن تحت دما و فشار بالا کار می کند. بدون این روغن، خودروی شما هنگام فشار دادن پدال، قادر به توقف نخواهد بود.
چرا باید تعویض روغن انجام دهیم؟
همانطور که در مورد تعویض روغن و فیلتر به تعمیرگاه مراجعه کرده و سرویس های دوره ای انجام می دهید، حتما خودروی خود را برای شستشوی منظم روغن ترمز نیز ببرید.
تعویض روغن ترمز،شامل (حذف مایع ترمز موجود و رطوبتی است که در سیستم ترمز شما انباشته شده است). در این عمل مایع قدیمی انباشته شده را با مایع تازه و تمیز جایگزین میکنیم .شستشوی روغن ترمز به شما کمک میکند تا سیستم ترمز شما عملکرد بهینه ای داشته باشد. همچنین باعث طول عمر اجزای سیستم شما می شود.
انواع روغن ترمز
_ بر پایه ی گلیکول
در وسایل نقلیه ای که سیستم ترمز ضد قفل ABS دارند استفاده می شود.
_ بر پایه ی سیلیکون
نوع دوم در اتومبیل ها و کامیون های بدون تکنولوژِ ABS استفاده می شود.
نکته:
اگر خودرویی از روغن ترمز بر پایه ی گلیکول استفاده شده دیگر نمی تواند از روغن ترمز بر پایه ی سیلیکون استفاده کند.
لنت ترمز
یکی از بخش های مهم ترمز است که از دو بخش محکم که به آن کفشک لنت و اصطکاکی که لقه لنت می نامند، تشکیل شده است. سطح اصطکاکی لنت، پس از فشار دادن پدال ترمز به روتور ترمز می چسبد و اتومبیل را متوقف می کند.
انواع لنت
_ لنت فلزی
این لنت ها از آهن،فولاد،مس و گرافیت ساخته می شوند و مقاومت بسیار بالایی دارند.همچنین هزینه ی بسیار پایینی دارد اما به دلیل سنگین بودن و ضخامت آن به روتور ها آسیب می رساند و مصرف سوخت بالایی دارد.
_ لنت سرامیکی
این لنت ها بسیار سبک هستند و قدرت متوقف کننده ی بسیار بالایی دارند.در تولید این لنت ها از مواد چسبنده ی الیاف سرامیک و ماده پر کننده استفاده شده است.البته؛ گاهی در تولید این لنت از الیاف مس نیز استفاده می شود!
_ لنت زینتری
این لنت ها بیشتر در ماشین های آفرود و مسابقه ای استفاده می شود. این لنت ها بسیار زود خوردگی پیدا کرده و عمر کوتاهی دارند.
_ لنت نیمه متالیک یا نیمه فلزی
در تولید این نوع از لنت از مقدار کمی فلز استفاده شده است . به خاطر همین به آن نیمه فلزی هم می گویند.در این لنت ها، از مس برای بالا بردن میزان اصطکاک و دوام آن استفاده شده است.این لنت ها ، سروصدای بالایی دارند اما از طرفی قدرت ترمز گیری بالایی هم دارند.
_ لنت ارگانیک
در تولید لنت های ارگانیک، از مواد فلزی استفاده نمی شود و عمر بسیار کمی دارند. همچنین قیمت پایینی دارند!
دلیل تعویض لنت ترمز
لنت های ترمز بر اثر گذشت زمان و اصطکاک تمام می شوند. هنگامی که لنت ترمز فرسوده شده باشد با فاصله می ایستد و این خطر تصادف در جاده را به دنبال دارد. بنابراین؛ بهتر است با لنت فرسوده رانندگی نکنید. و سریعا به تعمیرگاه رفته و برای تعویض آن مراجعه کنید.
کلام آخر تعمیر ترمز خودرو
ترمز های شما اولین خط ایمنی شما در جاده هستند. بنابراین، مهم است که از سلامت آن ها مطمئن شوید. ترمزها باید برای محافظت از سرنشینان وسیله نقلیه شما و همچنین سایر کاربران جاده به خوبی کار کنند .برنامه ریزی برای یک سرویس معمولی تعمیر ترمز برای حفظ ایمنی شما امر بسیار مهمی است.
مجموعه کارنو در تعمیر، بازرسی و خدمات نگهداری ترمز تخصص دارد. اگر به سلامت سیستم ترمز خودروی خود مشکوک هستید، به تعمیرگاه تخصصی کارنو مراجعه کنید واز کارشناسان حرفه ای و مجرب این تیم مشاوره گرفته و در صورت معیوب بودن سیستم ترمز آن را تعمیر یا تعویض نمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.